top of page
  • Writer's pictureLaura Salamon

Miért annyira vonzó a nyers férfi erő egy nőnek?


Avagy, ellentétek vonzzák egymást? Vagy mégsem?

Nem tudok szemet hunyni a világban a sok kiszolgáltatott és bántalmazott női sors felett. Most egy másfajta megközelítésből szeretnék pár filozófiai gondolatot papírra vetni, a női és férfi energiák találkozásáról.

A nyers férfierő megtapasztalása.

Az ilyen tapasztalat először nőiségünk ősmagjával kapcsol össze minket. Bármilyen hihetetlen is. Annyira tömény ellenpólus, hogy ösztönösen hozza létre ezt a reakciót. Meg lehet mártózni benne, fürdőzni. De kiteljesedésig nem juttat. Addig szabad ilyen élményben maradni, míg nem párosul hozzá hiányérzet. Idővel el lehet jutni a veszteség, kihasználtság, megalázottság, bántalmazottság érzetig. Mert csak az alsó két csakrát indítja be. Valahol ez egy illúzió - jobbnak látjuk a még éretlen, nyers férfit, mint amilyen valójában. Nem a férfit látja elsődlegesen, hanem azt, ami lehet belőle. Eleinte a nő megérzi, hogy felismerték - láthatóvá vált a nő a férfinak. Rá irányul a figyelem, amit természeténél fogva szomjazik. A női energiának ez egyik alap tápláléka, hogy megóvják, figyelnek rá. A másik ilyen táplálék, hogy Ő tetszik. Az ilyen típusú férfiak - szeretők mindkét energiával ellátják a nőt-egy IDEIG, a saját nyers férfierejük lehetőségei és korlátai szerint. Sajnos a saját kiteljesedetlenségük miatt tartósan nem tudják fenntartani ezt az állapotot a kapcsolatban. Ugyanis a figyelműk saját vágyukból fakad. Csak azért figyelnek és csak azért ismernek el, mert céljuk van. Valamit el akarnak ezzel az eszközzel érni. Vágynak a gyönyörre, a testiségre, a saját kiteljesedésükre, kielégülésre, birtoklásra. Valójában ez a férfi ősmag, ösztön szint. Így mikor összekapcsolódik a két erő, valójában nyers, kiforratlan erők felszabadulásához vezet, ami néha szükséges, de ritkán tartós.

A valódi NŐI - FÉRFI összekapcsolódásnál már mindkettő teljesen tisztában van a saját igényeivel és megtaníthatja ezt az ellenkező nemnek is-elkérheti. Így, ha megmártóznak egymás energiáiban akkor már meg is tudják tartani azt az élményt. Nem csak használni, hanem megsokszorozni, megbecsülni a szeretetet, tiszteletet, a kapcsolódás értékét.

A kulcs, hogy a NŐ a férfitól függetlenül is létezik. Először egységbe kell jönnie önmagával, hogy a FÉRFI figyelmét önmagára fordíthassa. NŐ a mag, FÉRFI a pajzs.

Hogy lehet az, hogy a NŐ mégis belebonyolódik kisstílü történetekbe a kiforratlan férfival? Testünk misztériuma a kulcs.

A NŐI TEST MISZTÉRIUMA

Néhány férfi érti a NŐI testet, de nem érzi. Mivel érti, ezért nagyon jól bánik vele. Játszik testünk húrjain, mint egy érzékeny hangszeren. Ez megérinti a nőt. Önző, ha meg akarja tartani? Birtokolni szeretné, azt, akitől végre kap. Általában az ilyen férfi szemében van egy pajkos csillogás, ami jelzi, hogy ő érti a női test misztériumát. Valami olyan tűz ég benne, ami által a nő egyből felismeri. Valahol az ilyen férfinak, ez már - már küldetésévé válik, hogy játsszon a nővel. Megízleltetve vele saját testének ízét. Gondot ebben ott látok, hogy érti, de továbbra sem érzi. Ezért játszik. Ma velem, holnap vele. Mindennap a Nőkkel. Belül szinte úgy érzi küldetést teljesít, ha minél több nőt érint meg és tanít meg saját teste lényegére. Úgy érzi ezzel a tökéletességgel sok nőt kell megajándékoznia, nem tarthatja meg egynek. Ezért elköteleződni csak látszólag tud. Jó szerető az ilyen férfi, de sosem lesz belőle társ. A nők mégis ösztönösen vonzódnak az ilyen férfihoz. Érzik a tüzet, ami lelkükben szunnyad. Az ilyen férfiakba lehet a legjobban, leghalálosabban beleszeretni. A titok pedig nem a férfi lényében van, hanem a nőben. Mert a nő ilyenkor valójában azért szeret bele ennyire ebbe a férfiba, mert lénye misztériumához kerül általa közelebb. Ahhoz középponthoz, amelyet kislánykora óta a világ csak elfelejtetni akart vele. Egy férfi minél jobban emlékezteti őt-a nőt - megfosztott lényegére, annál inkább, ragaszkodni fog hozzá. A férfi pedig annál inkább visszaélhet ezzel.

Az istennő már tudja saját misztériumát, ő méltó ellenfele lehet az ilyen férfinak. Mert ebben a felállásban ő taníthatja férfit többre, mint a test szava. Megmutathatja neki mi az, amit (még) nem érez. És itt az ilyen férfi elesik, egoja megsemmisül, beavatott lesz FÉRFIVÁ.

Istenné kell válnia, hogy méltó társa legyen egy Istennőnek, de ha megtörténik, olyan szerelemre lelnek, ami tényleg páratlan. A NŐ képes beavatni a férfit, hogy az meghaladja a saját halandó és gyarló énjét. Visszavezettetést kap a NŐ által a saját szellemi öröklétébe. Ez egy nehéz folyamat, ahol a férfinak ki kell bírnia azokat a fázisokat, amikor a régi eszköztára már nem működik, új eszköztára pedig még nincs.

Legértékesebb kapcsolataink akkor születnek, amikor meghalnak az illúzióink, és önismeretünk más szintre kerül!

Salamon Laura

Lolaverzum és Atlantisz emlékezete

Ha tetszett cikkünk, olvasd el ezeket is:

251 views0 comments
bottom of page